• Početna>
  • Vesti>

Koncerti Ansambla “Venac” povodom “Dana Srbije u Srpskoj”

Foto: Ansambl Venac

Tradicionalna manifestacija “Dani Srbije u Republici Srpskoj” pod pokriviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije donosi i ove godine bogat program sa 60 aktivnosti 14 ustanova kulture iz Srbije koji će se naći na repertoaru ustanova u deset gradova i opština širom Republike Srpske.

Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije “Venac” će nastupiti na turneji u Republici Srpskoj u okviru ove manifestacije u periodu od 16. do 20. oktobra 2024. godine.

U okviru ove turneje, Ansambl “Venac” nastupiće 17. oktobra od 20 sati u Sportskom centru “Borik” u Banja Luci sa koreodramom “700 – Venac igra u slavu 700 godina manastira Gračanica”.

“Venac” će nastupiti i 19. oktobra od 20 sati u Narodnom pozorištu u Istočnom Sarajevu sa programom “Gračanica kroz vekove”.

Manifestacija “Dani Srbije u Republici Srpskoj” održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije sa ciljem da se kroz bogat sadržaj afirmiše jedinstven kulturni prostor i razvija kulturna saradnja osnaživanjem veza između srpskog naroda sa obe strane Drine što je u skladu i sa Deklaracijom Svesrpskog sabora održanog 8. juna ove godine u Beogradu.

Manifestacija “Dani Srbije u Republici Srpskoj” počela je 25. septembra i trajaće do 24. oktobra 2024. godine.

Comments

Pročitaj još