• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija tvrdi: Srpska žandarmerija prešla graničnu liniju na Merdaru

Foto: Kosovska policija


Kosovska policija saopštila je sinoć da se sumnja da su četiri pripadnika srpske žandarmerije boravila nekoliko minuta na ulazu u stanicu pogranične policije na Merdaru.

Na Fejsbuk stranici Kosovske policije se navodi da su pripadnici žandarmerije automobilom tipa „Lend-Rover“ prešli „graničnu liniju što u stvari predstavlja kršenje sporazuma o integrisanom upravljanju granicom“.

„Dana 14.10.2024, oko 18.20 časova, na srpskoj strani u stanici granične policije na Merdaru uočen je automobil marke Land-Rover srpskih registarskih oznaka za koji se sumnja da pripada srpskoj žandarmeriji. Prema informacijama nadležnih, na ulazu u zgradu na srpskoj strani bila su četiri pripadnika Žandarmerije Srbije koji su se zadržali oko deset minuta. Isti su otišli ​​kršenjem granične linije, što u stvari predstavlja kršenje sporazuma za IBM, u cilju izazivanja ili stvaranja bilo kakvog međudržavnog incidenta“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Policija je pozvala međunarodne vlasti da preduzmu mere za održavanje stabilnosti i poštovanje Sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

„Kosovska policija obavlja svoje zakonske dužnosti u cilju održavanja mira, stabilnosti i profesionalnog upravljanja državnim granicama na osnovu svog ustavnog mandata i poštovanja međunarodnih sporazuma za integrisano upravljanje granicom”,.

Comments

Pročitaj još