• Početna>
  • Vesti>

Petković povodom Rašićeve izjave: Nikada nećemo dozvoliti da Srbi ostanu bez zdravstvene zaštite, a deca bez obrazovanja

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancearije za KiM Petar Petović izjavio je da kosovski premijer Aljbin Kurti ministru za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenadu Rašiću dao zadatak i “namenio prljave antisrpske poslove”, i da preko koga Kurti najavljuje “upad” u srpske bolnice i škole na Kosovu.

Petković je ovako reagovao na izjavu Nenada Rašića za Radio Slobodna Evropa gde ministar upozorava da Srbi sa Kosova „moraju da budu spremni na scenario koji nam se neće dopasti” i izrazio uverenje da “zdravstvenim i prosvetnim institucijama koje rade po sistemu Republike Srbije na Kosovu trenutno ne preti moguće zatvaranje”.

“Jednom rečju, Rašić ide brukom na sopstvenu sramotu i daje doprinos u svakodnevnoj antisrpskoj kampanji, koja za cilj ima etnički čisto Kosovo i Metohiju, bez Srba koje Kurti želi da ostavi bez bolnica i škola, lekova i udžbenika i time izazove finalnu humanitarnu katastrofu” saopštio je Petković.

Petković je optužio Rašića da je “direktni Kurtijev saučesnik u progonu i terorisanju Srba” i da će biti odgovoran “ukoliko ijednom srpskom detetu bude uskraćena zdravstvena zaštita i pravo na obrazovanje”.

“Neka srpski narod bude uveren u jedno – koliko god Rašić sa svojom savetnicom Radom Trajković i Kurtijem udara na Srbe, još snažnija će biti podrška države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića našem narodu na prostoru Kosova i Metohije” dodao je Petković.

Direktor ancelarije za KiM je istakao da Srbija nikada neće dozvoliti da Srbi ostanu bez lekova i zdravstvene zaštite, niti deca bez obrazovanja.

Comments

Pročitaj još