• Početna>
  • Vesti>

Sledeće nedelje javna rasprava o povećanju roditeljskog dodatka – za prvo dete 500.000 za četvrto preko tri miliona dinara

Foto: https://www.mamatataja.hr/beba/kako-pravilno-drzati-bebu/

Javna rasprava o najavljenoj izmeni Zakona o finansijskog podršci porodicama sa decom, biće održana za nedelju dana, najavio je gostujući na RTS-u potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali. Ukoliko predlog izmene zakona dobije skupštinsku podršku, roditelji uvećanje ovih primanja mogu da očekuju od oktobra ili novembra meseca.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski najavila je u ponedeljak izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. Prema njenim rečima, nakon stupanja na snagu izmenjenog zakona, roditeljski dodatak za prvo dete biće 500.000 dinara, za drugo 600.000 i uz to jednokratna novčana pomoć od više od 130.000 dinara, dok predviđena sredstva za treće dete iznose više od 2,3 miliona dinara, a za četvrto preko tri miliona dinara.

“Mislimo da je podizanje roditeljskog dodatka ohrabrujuće za sve roditelje – buduće majke i očeve i jedan vid našeg podsticaja da se porodice proširuju”, rekla je ona.

Ministarka je iskazala uverenje da će usvajanje izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici naići na dobar odziv u parlamentu i da će poslanici bez obzira na to da li pripadaju vlasti ili opoziciji dati podršku tom zakonu, jer je, ističe, u korist svih roditelja.

Comments

Pročitaj još