• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija sumnja da je jedan od osuđenih za učešće u ubistvu Ivanovića u bekstvu

Foto: Kosovska policija

Jedan od četvorice Srba osuđenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, Marko Rošić je u bekstvu i policija ga intenzivno traži, izjavio je zamenik komandira Kosovske policije za region sever Veton Eljšani.

Eljšani je za Radio Mitrovica sever potvrdio da je policija od Osnovnog suda u Prištini 28. juna dobila nalog da Rošića privede, ali da od tada pa do danas on nije pronađen.

“Policija smatra da je on u bekstvu i traga za njim” dodao je Eljšani.

Marko Rošić je 28. juna osuđen na deset godina zatvora i novčanu kaznu od 10.000 evra zbog krivičnog dela “učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe i teško ubistvo”.

On je prethodno bio uhapšen u novembru 2018. godine. U pritvoru je proveo više od 40 meseci i to vreme presuda uzima u obzir. Potom, mera sudskog pritvora se zamenjuje merom kućnog pritvora u kome je proveo pet meseci. U novembru 2022. ukinut mu je kućni pritvor, uz obavezu redovnog javljanja Kosovskoj policiji na nedeljnom nivou.

Sudski proces je trajao četiri godine. U konaćnici, četiri Srbina osuđena su na ukupno 22 godine zatvora zbog umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića.

Pored Rošića, osuđeni su i Nedeljko Spasojević – na četiri godine i šest meseci zatvorske kazne i 4.500 evra. Dragiša Marković je oslobođen za zloupotrebu službenog položaja, ali je osuđen za krivično delo nedozvoljeno posedovanje, upotrebu i kontrolu oružja na četiri godine zatvora. Za isto krivično delo osuđen je i Žarko Jovanović, kaznom zatvora od četiri godine i novčanom kaznom.

Oliver Ivanović ubijen je u Kosovskoj Mitrovici 16. januara 2018. godine, ispred prostorija stranke SDP čiji je bio lider.

Comments

Pročitaj još