• Početna>
  • Vesti>

Petković: Srbija će nastaviti da čuva mir i zalaže se za kompromis, dok Priština ne odustaje od zapaljive retorike

Foto: Tanjug

Na delu je sinhornizovana antisrpska kampanja i udruženi napadi iz Zagreba i Prištine na predsednika Aleksandra Vučića, državu Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji, sa ciljem destabilizacije situacije i izazivanja novih tenzija na prostoru Zapadnog Balkana, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Deo specijalnog medijsko-propagandnog rata je i najnoviji intervju koji je potpisala Donika Gervala Švarc, a zapravo diktirao sam Aljbin Kurti, za hrvatski Večernji list koji je dat sa jednim jedinim ciljem – da se demonizuju predsednik Aleksandar Vučić i srpski narod i to od strane onih koji su najodgovorniji za sve sukobe koji poslednje dve decenije bukte na ovim prostorima i koji su krivci za najveća stradanja i etnička čišćenja Srba od Drugog svetskog rata” navodi Petković u svom saopštenju.

Petković ističe da kada ne mogu da govore o ekonomskim uspesima, o projektima i novim radnim mestima jer su to, kako je naveo, misaone imenice, niti o miru i kompromisu jer su to zabranjeni pojmovi za njih, u Prištini udaraju u ratne bubnjeve i ponovo zveckaju oružjem ne bi li prikrili tragove svoje katastrofalne politike i izbegli formiranje Zajednice srpskih opština, koja je potpisana i dogovorena u dijalogu pre punih 11 godina.

Ovaj politički pamflet u Večernjem listu, kao proizvod monologa istomišljenika, nije baziran ni na činjenicama ni na istini, već je ogledalo čiste i ogoljene mržnje i opsesije prema Aleksandru Vučiću. O tome svedoči i podatak da su ga na pune tri strane intervjua pomenuli čak 29 puta, što jasno pokazuje da je on najveća brana i trn u oku onima koji žele da vide slabu i poraženu Srbiju, dodao je Petković.

“To vam, gospodo, koliko god se upinjali, nikada neće poći za rukom, dok Srbiju vodi upravo onaj protiv koga se tako silovito borite! Mi ćemo nastaviti da čuvamo mir i zalažemo se za kompromis i održivu normalizaciju odnosa, a Priština nek nastavi da zapaljivom retorikom širi mržnju i netrpeljivost i priziva nove sukobe. Njihove reči govore o njima” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još