Biciklisti sa Kosova na korak do Hilandara

Foto: RTK 2

Petorica aktivnih biciklista sa Kosova krenuli su 29. juna ka Svetoj Gori, kako bi u toku današnjeg dana stigli u Hilandar, što im je konačno odredište. Do sada su prešli 480 km i danas bi trebalo da stignu u Hilandar, javlja RTK 2.

Nikola Mitić, Ljubiša Milačić, Ivan Stojanović, Nenada Đorđević i Andrija Igić svoj dugoročni plan sproveli su u delo. “Trenutno smo u Jerisosu, na ostrvu Atos“, istakao je u emisiji Popodne na RTK2 Nikola Mitić iz Šilova.

“Plan postoji godinu dana, napravili smo GPS putanju, ali se ispostavilo da nismo sve mogli da realizujemo. Upravo nas je GPS nekad vodio na auto-put, a tamo nismo mogli biciklama morali smo da menjamo putanju zbog bezbednosti. Na svu sreću nismo imali velikih problema, rano ujutru krećemo ka Uranopolisu kako bismo stigli do Hilandara“, rekao je on.

Jedan od biciklista, Ivan Stojanović iz Drenovca, bio je prinuđen da juče napusti grupu zbog bolesti oca, ali njih četvorica sutra odlaze na Hilandar gde će se zadržati jedan dan.

“Žao nam je što nas je Ivan napustio, ta činjenica nas je malo demoralisala, ali opet srećni smo što smo stigli na korak do Hilandara”, dodao je Mitić.

Prolazeći kroz Makedoniju biciklisti su se prvog dana svog putovanja zadržali u selu Gornjanji, obišli su porodicu Marinković kojoj su uručili novčanu pomoć.

“U pitanju je naša skromna pomoć, s obzirom da oni žive u jako lošim uslovima”, istakao je on.

Comments

Pročitaj još