Koncert Škole baleta održan u Gračanici

Mlade polaznice Škole baleta, uzrasta od 3 do 16 godina, podržali su roditelji, posetioci i ljubitelji umetnosti u velikoj sali Doma kulture u Gračanici i aplauzima nagradili njihov trud i talenat.

Mlade balerine Škole baleta u Gračanici su u jednočasovnom programu izvele koreografije koje su uvežbavale tokom cele godine. Celokupan program koji su pripremile uz koreografije nastavnice baleta Nevene Ćosić, predstavljao je čas baleta i sve ono sa čime se balerine susreću u svakodnevnim pripremama za scenu.

„Večeras se baletska škola iz Gračanice predstavila sa javnim časom koji je u suštini prikazao kako je sve izgledalo u proteklih devet meseci iza zatvorenih vrata, što bi se reklo sakriveno od očiju javnosti da bi danas na sceni zaista izgledalo sve to kako i treba da izgleda“, rekla je Nevena Ćosić, nastavnica baleta.

„Kao koordinator škole baleta, neko ko je tu da posmatra i da vidi da li je sve u redu ja sam zadovoljna i prezadovoljna radom dece. Deca su se, s obzirom na to, da se dosta nastavnika promenilo, jako brzo navikla na novu nastavnicu, uče sve više, napreduju što se i videlo večeras“, rekla je Snežana Bursać Petrović, koordinator Škole baleta.

„Obožavam da igram i kada odrastem želela bih da budem balerina. I uopšte mi nije teško da igram balet“, rekla je Nikodina Dimitrijević, balerina.

„Volim kad tako imamo koreografiju i sviđa mi se kada vežbamo na baletu“, kaže Jovana Jovanović, balerina.

Nakon nastupa, za mlade balerine sledi pauza, a nakon toga, od septembra, očekuje ih priprema novih koreografija.

Comments

Pročitaj još