• Početna>
  • Vesti>

Gaši: Basara će tražiti odštetu zbog višegodišnjeg pritvora

Foto: Gračanicaonline

Advokat Tom Gaši, koji je zastupao Radeta Basaru u slučaju optuženih za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, rekao je da će njegov branjenik podneti tužbu kojom će tražiti odštetu od Kosova za tri godine provedene u pritvoru.

Osnovni sud u Prištini osudio je u petak Nedeljka Spasojevića na četiri godine i šest meseci zatvora zbog učešća u zločinačkoj grupi koja je organizovala ubistvo Olivera Ivanovića pre šest godina. U ovom slučaju Marko Rosić je osuđen na deset godina zatvora zbog krivičnog dela učešće u organizovanom kriminalu, dok su Dragiša Marković i Žarko Jovanović osuđeni na po četiri godine zatvora. Silvana Arsović i Rade Basara su oslobođeni optužbi.

Advokat Gaši okrivio je bivšeg tužioca koji se bavio ovim slučajem da je „podigao optužnicu bez dokaza”. On je rekao da pravda još uvek nije zadovoljena bez hapšenja ljudi koji su finansirali ubistvo srpskog političara.

„Odluka Suda je bila pravedna, ja uvek govorim u ime svog klijenta koji je bio istražitelj u policiji. Tužilac zna da je moj klijent tokom ubistva Ivanovića bio u Hrvatskoj. Oni su optuženi kao kriminalna grupa, koja je možda sarađivala u prikrivanju dokaza. Mog klijenta je namerno ili greškom optužio bivši tužilac. On je u pritvoru više od tri godine bez ikakvih dokaza. Nakon što dobijemo presudu, podneću tužbu za naknadu štete. Bivši tužilac je ishitreno podigao ovu optužnicu da bi izgledao kao veliki slučaj“, rekao je on u emisiji KTV „60 minuta“.

Gaši je preporučio tužiocima da ne podnose optužnice „bez razmišljanja“.

Comments

Pročitaj još