• Početna>
  • Vesti>

U Leposaviću uhapšen S.L. zbog navodnog ratnog zločina

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija uhapsila je S.L. u Leposaviću pod optužbom da je počinio krivično delo” ratni zločin protiv civilnog stanovništva” na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine, saopšteno je iz Kosovske policije.

“Kosovska policija, tačnije Uprava za istraživanje ratnih zločina, nakon višemesečnog istražnog rada dana 20.06.2024. godine protiv identifikovanog osumnjičenog, podnela je krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu Republike Kosovo pod osnovanom sumnjom da je osumnjičeni inicijala (S.L.) pojedinačno i u saradnji počinio krivično delo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ tokom rata na Kosovu, u regionu Đakovice (1998/1999)” stoji u saopštenju policije.

U kući osumnjičenog u Leposaviću izvršena je racija po nalogu pravosudnih organa, gde su istražitelji oduzeli relevantne dokaze koji će biti obrađeni u daljem istražnom postupku, dodali su.

“Poslednje konsultacije sa tužiocem slučaja dovele su do ocene da dalje istražne radnje treba usmeriti ka obezbeđivanju prisustva okrivljenog u ovom krivičnom predmetu” naveli su iz policije.

Osumnjičeni je priveden radi daljeg saslušanja.

Comments

Pročitaj još