• Početna>
  • Vesti>

Petković sa italijanskom senatorkom Kraksi: Važna poruka da ćemo u Italiji imati snažnu podršku na putu mira, stabilnosti i napretka

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saastao se sa predsednicom Komisije za spoljne poslove i odbranu Saveta Republike Italije, senatorkom Stefanijom Kraksi.

„Veoma dobar sastanak sa predsednicom Komisije za spoljne poslove i odbranu Senata Republike Italije, senatorkom Stefanijom Kraksi. Preneo sam joj da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu, procesu normalizacije odnosa sa Prištinom i mirnom rešavanju svih otvorenih pitanja. Detaljno sam svoju sagovornicu upoznao sa nemogućim uslovima u kojima živi srpski narod na KiM, koji se nalazi pod svakodnevnim napadima Kurtijevog režima“, rekao je Petković.

Petković se zahvalio senatorki Kraksi na odvojenom vremenu i konstruktivnom razgovoru.

„Drago mi je da ćemo imati priliku da je ugostimo i u Beogradu s obzirom da je prihvatila naš poziv da poseti Srbiju već do kraja ove godine. Veoma važna poruka senatorke Kraksi da ćemo u Italiji imati snažnu podršku na putu mira, stabilnosti i napretka!“, naveo je Petković.

Comments

Pročitaj još