• Početna>
  • Vesti>

Presuda u slučaju ubistva Olivera Ivanovića na Vidovdan

Foto Kim

Specijalni departman Osnovnog suda u Prištini presudu optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića objaviće 28. juna. Tužilaštvo i odbrana su na današnjem ročištu izneli završne reči u ovom predmetu.

Pred Specijalnim departmanom Osnovnog suda u Prištini tužilac u slučaju ubistva Olivera Ivanovića Burim Ćerkini izneo je završne reči u ovom postupku.

Odbrana obrazložila nepostojanje dokaza

„Tužilac je ponovio navode iz optužnice i nije elaborirao nijedan dokaz koji ide u prilog optužnici. Nasuprot tome, mi kao odbrana smo detaljno obrazložili nepostojanje dokaza u prilog optužnice i to da ona nije potvrđena“, kazala je advokatica Jovana Filipović.

Arsović oštećena strana

Braniteljka Silvane Arsović sekretarice ubijenog političara, ističe da je u ovom postupku njena klijentkinja oštećena strana. Napominje da su to potvrdili i Ivanovićevi rođaci i saradnici.

„Mi smo istakli da su svi svedoci koji su bili saslušani pred sudom, na glavnom pretresu, da li svoj iskaz u smislu da li poznaju Silvanu Arsović i da li smatraju da ona ima bilo kakve veze sa licima koja se nalaze u optužnici. Svi su odgovorili pozitivno, da je poznaju u dobrom kontekstu i svetlu. Što se tiče njenog kontakta sa bilo kojim licem koje se spominje u optužnici svi su na to odgovorili aposlutno negativno. Svi svedoci bili su saglasni sa svojim izjavama. Odnosno, da ne znaju zbog čega se ona tereti, da nemaju nikakvih saznanja i da ne postoji mogućnost da se ona poveže sa licima iz optužnice“, napominje ona.

Adovkatica očekuje oslobađajuću presudu

Završne reči u ovom postupku da li su i ostali optuženi, odnosno njihovi branioci.

„Smatramo da su sve te završne reči opravdane i obrazložene u dovoljnoj meri. Što se tiče Silvane Arsović mi se nadamo oslobađajućoj presudi“, zaključila je Filipovićeva.

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo Kosova odustalo od krivičnog gonjenja optuženog Radeta Basare u ubistvu Olivera Ivanovića, zbog nedostatka dokaza u vezi sa umešanošću u slučaj ubistva predsednika GI SDP, saopštio je tužilac Burim Ćerkini u iznošenju završnih reči.

Treća dopunjena optužnica za njegovo ubistvo je podignuta 2020. godine. Optužnica nije podignuta protiv izvršioca ili nalogodavca, već lica koja su navodno bila deo organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu srpskog političara.

Optuženi su i sa slobode se brane: Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje građanske inicijative. Sudski proces je počeo u julu 2021. godine.

Comments

Pročitaj još