• Početna>
  • Vesti>

Mitrovački festival umetnosti: Zapažen koncert studenata fakulteta umetnosti

Foto: TV Most

U okviru 29. Mitrovačkog festivala umetnosti, održan je koncert studenata fakulteta umetnosti Prištinskog univerziteta, koji su sjajnim izvođenjem poznatih kompozicija oduševili publiku.

Ovi mladi ljudi, pokazali su svoj talenat i virtuoznost na instrumentima koje sviraju, izvodeći kompozicije svetskih kompozitora.

,,Student sam četvrte, završne godine osnovnih studija akademije umetnosti. Sviram klavir, to jest klavirski duo sa koleginicom, svirali smo ,,Krcka Oraščića“, Čajkovskog i delovalo je da se publici svidelo.Velike ovacije su bile, bila je to jedna od poznatih kompozicija, tako da je bila prijemčljiva za uši,, naveo je student Petar Vasić.

Njegov kolega Ognjen Milenković je izvodio kompozicije Borodina i Korsakova.

,Izvodili smo i violinsku kompoziciju, odnosno transkripciju za trubu i mislim da je publika uživala“, kaže Milenković.

Organizatori Mitrovičkog festivala su pripremili raznovrstan umetnički program, za koji je veliki doprinos dao Fakultet umetnosti, koji za svoje zasluge dobili povelju.

,, Veliku zahvalnost dugujemo dekanici Ester Milentijević, kao profesorima i studentima osnovnih i master studija, koji svoj talenat predstavljaju izvođenjem kompozicija i dela svetski poznatih kompozitora“, naglasio je vd direktora Kulturnog centra „Dragica Žarković“, Saša Vučić.

Do kraja festivala , stanovnici grada na Ibru, moći će da pogledaju izložbu radova nastalih na ovogodišnjoj likovnoj koloniji,, Mladen popović“, omaž Banetu Iliću.

Završne večeri festivala, publika će moći da uživa u revijalnom koncertu Kulturno umetničkih društava.

Comments

Pročitaj još