• Početna>
  • Vesti>

Zaplena naoružanja u Severnoj Mitrovici; Kosovska policija povezuje sa dešavanjima u Banjskoj

Foto: Radio Mitrovica sever

Kosovska policija je na više lokacija u opštini Severna Mitrovica zaplenila određenu količinu naoružanja, municije, eksploziva i ostale opereme, a koje se povezuju sa slučajem „Banjska“, saopštio je večeras na koferenciji za medije Veton Eljšani zamenik komandira Kosovske policije za region Sever.

Kako je Eljšani izjavio na konferenciji, ova zaplena je povezana sa prethodnim zaplenama oružja.

„U poslepodnevim satima, Kosovska policija izvršila je pretres na dve lokacije koje su vezane za slučaj „Banjska“. Prvo mesto koje smo pretresli je u blizini Tri solitera, gde smo u šahtu pronašli torbu u kojoj su bila tri kalašnjikova. To se povezuje sa M. R., kojeg već tražimo u vezi slučaja „Banjska“. Na drugoj lokaciji u kući u ulici Rudarske čete, našli smo predmete koje možete da vidite. Oružje smo pronašli i u dvorištu. Druga lokacija se povezuje sa Ž. C., koji se takođe povezuje sa slučajem „Banjska“, naveo je Eljšani.

On je istakao da je na osnovu informacija od strane informativne agencije i građana, policija izvršila pretres.

„Kosovska policija je u okviru operativnih aktivnosti sa Kosovskom obaveštajnom službom, kao i sa građanima, dobila informaciju da se ovde nalazi oružje i nakon toga smo otišli i izvršili pretres“ rekao je Eljšani.

Kako je saopšteno iz Kosovske policije, tokom pretresa na prvoj lokaciji pronađena su tri kalašnjikova, 4 magacina sa 60 patrona, futrola za revolver i jedan sto. Na drugoj lokaciji pronađen je kaiš sa 25 patrona za lovačko oružje, 23 patrona za lovačko oružje, 2 punjača, 28 patrona večeg kalibra, 99 dugih patrona, 1 kutija ketridža, 4 čistača oružja kao i kutija sa „sumnjivim predmetima“.

Na trećoj lokaciji pronađena je puška sa bajonetom, pištolj sa dva šaržera, osam metaka i futrolom, torba za čišćenje oružja, dve kutije sa 50 ketridža, tri magacina sa po osam patrona i lovačko oružje.

Na četvrtoj lokaciji pronađen je metalni jež, pancir, 30 komada eksploziva TM 100, jedna uniforma, oprema za prvu pomoć i adapter za radio vezu.

Deo je pronađen u šahtu u blizini Tri solitera, saopšteno je na konferenciji.

Ovo nije prvi put da Kosovska policija predstavlja zaplenjeno oružje, a poslednji put to je učinio i ministar policije Dželjaj Svečlja zajedno sa direktorom policije Gazmendom Hodžom pre tačno mesec dana, kada su čak i novinare vodili na lokacije gde su pronašli oružje. 

Comments

Pročitaj još