• Početna>
  • Vesti>

KM: Zavod za transfuziju krvi mesto gde se daje krv i edukuju građani o važnosti dobrovoljnog davanja krvi

Foto: TV Most

Građani su još jednom pokazali solidarnost i odazvali se ovom pozivu. Zavod za transfuziju krvi iskoristio je priliku da se zahvali svim davaocima krvi, ali i da pozove na akciju i motivišu druge pojedince da se priključe humanoj porodici davalaca.

Dobrovoljni davaoci krvi su se i ovoga puta odazvali su se akciji prikupljanja ove dragocene tečnosti.

„Deseti put dajem krv. Ovim gestom želim da pomognem ljudima kojima je potrebna krv, meni nije teško, dajem to iz svoje dobre volje“, kaže za TV Most Edin Islamović.

Zavod za transfuziju krvi Kosovska Mitrovica organizuje brojne akcije tokom čitave godine, a Svetski dan dobrovoljnog davanja krvi je dobra prilika da se prikupe rezerve ove dragocene tečnosti koja bi bila dostupna u svakom trenutku za lečenje pacijenata.

„Danas je Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, 14. jun, u čast austrijskog naučnika, koji je otkrio ABO sistem i dobio Nobelovu nagradu za to otkriće. Na ovaj dan koristim priliku da se zahvalim svim davaocima koji svojom humanošću pomažu, a ujedno i da pozovem sve ljude koji su zdravi da pomognu nekome. Mogu reći da je u poslednjih par godina svest na zavidnom nivou, građani dolaze svakodnevno da daju krv, bilo da je dobrovoljno ili namenski za nekog pacijenta koji se leči u KBC Kosovska Mitrovica“, naglasila je dr Jovana Andrić.

Ovaj Zavod nije samo mesto gde se krv daje, već i mesto gde se širi znanje i edukuju građani o važnosti dobrovoljnog davanja krvi. Kako bi osigurao stabilan izvor krvnih jedinica u svim situacijama, sa stručnim i ljubaznim medicinskim osobljem gradski Zavod za transfuziju krvi sigurno i učinkovito osigurava krvne transfuzije i time omogućava spasavanje života mnogim pacijentima.

Comments

Pročitaj još