• Početna>
  • Vesti>

Vučević Fergusonu: Potrebno izvršiti pritisak na Prištinu da se nastavi dijalog

Foto: Tanjug

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Edvardom Fergusonom o situaciji na Kosovu istakao da je neophodno izvršiti pritisak na Prištinu “kako bi se nastavio dijalog i zaustavio teror koji se vrši nad srpskim narodom u južnoj pokrajini”.

“Očuvanje mira i stabilnosti u regionu je cilj Srbije“, naglasio je premijer Miloš Vučević i napomenuo da rezolucija o Srebrenici ne doprinosi saradnji i izgradnji dobrih odnosa, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Predsednik Vlade Srbije i ambasador Velike Britanije razgovarali su i o sveobuhvatnoj bilateralnoj saradnji, kao i o mogućnostima za njeno jačanje.

Vučević je naglasio da postoji potencijal za jačanje partnerstva u brojnim oblastima, a posebno u energetici i energetskoj tranziciji, kao i infrastrukturnim projektima.

“Memorandum o razumevanju u oblasti energetike između Srbije i Velike Britanije treba da privuče investitore iz te zemlje da ulažu u Srbiju“, rekao je Vučević i istakao da je tu saradnju potrebno konkretizovati.

Ambasador Ferguson posebnu zainteresovanost posvetio je saradnji Srbije i Velike Britanije u oblastima energetike, odnosno obnovljivih izvora energije, istakavši da naša država ima odlične projekte na kojima u budućnosti mogu zajedno sarađivati.

Comments

Pročitaj još