• Početna>
  • Vesti>

Sastanak predstavnika Srba sa Kosova sa Petkovićem i Đurićem: Snaga srpskog jedinstva oduvek je bila i biće naš najsnažniji bedem

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas, uoči Prvog svesrpskog sabora koji se održava u subotu 8. juna u Beogradu, sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa Kosova i Metohije, a sastanku je prisustvovao i šef srpske diplomatije i nekadašnji direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, Petković i Đurić su sa Srbima sa Kosova razgovarali pre svega o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu u svetlu “svakodnevnih, jednostranih i nasilnih poteza koje Aljbin Kurti sprovodi pred očima međunarodne zajednice”.

U saopštenju se navodi da su predstavnici srpskog naroda sa Kosova izvestili Petkovića i Đurića o svim izazovima i problemima sa kojima se suočava srpski narod, ali i o, kako stoji, nepokolebljivoj rešenosti Srba da ostanu i opstanu na svojim vekovnim ognjištima.

„Snaga srpskog jedinstva oduvek je bila i biće najsnažniji bedem i najglasniji odgovor svima onima koji misle da mogu da ugase iskru srpskog postojanja i srpsko ime i prezime na prostoru Kosova i Metohije, ali i svuda gde srpski narod živi. Naš najznačajniji zadatak danas jeste da sačuvamo srpski narod na Kosovu i Metohiji i u tome imamo snažnu podršku i zalaganje naše države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića“, zajednički je zaključak nakon sastanka.

Comments

Pročitaj još