• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Novi objekat za decu i zaposlene u PU „Đurđevak“

Foto: RTV Gračanica

Opština Gračanica predala je na upotrebu Predškolskoj ustanovi „Đurđevak“ novi objekat u Gračanici, površine 1.400 kvadrata u kom će se mališani smestiti u septembru.

Novi objekat u kome će boraviti mališani i vaspitači Predškolske ustanove „Đurđevak“ ima unutrašnju površinu od 1.400 kvadrata i spoljašnju od 1.600 kvadrata sa svim neophodnim prostorijama, dovoljnim brojem sanitarnih čvorova, velikom kuhinjom i spoljašnjom površinom na kojoj se nalaze rekviziti za dečju igru.

Opština Gračanica kompletno je učestvovala u izgradnji ovog objekta sa ciljem da deca dobiju adekvatne uslove za boravak, učenje i igru.

„Izgradnjom ovog objekta ostvarili smo cilj da stvorimo bezbednu i podsticajnu sredinu u kojoj naša deca rastu, razvijaju se i uče. Imajući u vidu današnji urbani i ubrzani život roditelja, koji su zaposleni i koji ne mogu dovoljno vremena da posvete svojoj deci u igri i pravilnom razvoju, vidimo koliki je značaj izgradnje ovakvog objekta. Mi kao lokalna samouprava, trudimo se da obezbedimo najbolje uslove za našu decu“, istakla je predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Pored celodnevnog boravka mališana, novi objekat u Gračanici predviđen je i za obavljanje predškolske nastave, a preseljenje iz starog objekta već je započelo.

„Zahvaljujemo opštini Gračanica koja nam je dodelila ovaj veliki objekat u kome ima dovoljno prostora i koji je veoma dobro opremljen. Uprava vrtića se već preselila ovde, a deca će novu školsku godinu započeti u ovom, novom i lepšem objektu“, kazala je Radica Parlić, direktorica PU „Đurđevak“.

Povodom primopredaje objekta, grupe mališana iz različitih uzrasnih grupa pripremile su muzički i scenski program za sve prisutne. Očekuje se da će objekat biti useljen u septembru.

Comments

Pročitaj još