• Početna>
  • Vesti>

Niz aktivnosti opštine Gračanica povodom Dana zaštite životne sredine

Foto: Opština Gračanica (Foto arhiva Kim)

Opštinsko odeljenje za urbanizam pripremilo je tokom ove nedelje niz aktivnosti uoči obeležavanja Svetskog dana životne sredine.

Nedeljna kampanja započeta je danas izlaganjem kutije za prikupljanje plastičnih čepova. Tokom nedeljne akcije, kutija za čepove nalaziće se na glavnom ulazu u zgradu opštine Gračanica a opštinsko odeljenje urbanizma poziva sve građane da se pridruže ovoj humanoj akciji kako bi se pomoglo u kupovini pomagala i opreme za osobe sa posebnim potrebama.

Na dan obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine 5. juna opština Gračanica organizuje na Trgu ispred opštine Gračanica centralnu aktivnost koja će početi od 11 časova postavljanjem štanda opštinskog odeljenja urbanizma radi promotivne kampanje kao i postavljanjem kontejnera za prikupljanje plastične ambalaže.

Ovo opštinsko odeljenje poziva građane da se i tog dana pridruže akciji odlaganja plastične ambalaže a svakome ko se pridruži akciji opština će dodeliti simbolične poklone.

U oviru kapanje previđeno je uređenje platoa kod spomenika u Livađu. Na inicijativu Lokalnog saveta i omladine ovog mesta planirano je farbanje ograda, klupa kao i uređenje zelenih površina.

Comments

Pročitaj još