• Početna>
  • Vesti>

Izložba Stefana Boškoćevića „U grču“ i radionica o veštačkoj inteligenciji u Evropskoj kući

Foto: Evropska kuća

Izložba „U grču“ i radionica o vizualizaciji podataka i veštačkoj inteligenciji biće organizovane sledeće nedelje u Severnoj Mitrovici.

Postavka pod nazivom „U grču“ Stefana Boškoćevića biće izložena 12. juna, u 17.00 časova u Evropskoj kući, a zainteresovani će moći da je pšogledaju do 12. jula.

Publici će na otvarabnju biti omogućeno da o umetnosti razgovara sa autorom.

Sutradan, 13. juna, biće održan masterklas o vizualizaciji podataka i veštačkoj inteligenciji.

„Radionica pruža učesnicima alate i samopouzdanje potrebno za efikasnu analizu podataka i vizuelno predstavljanje uvida. Savladavanjem ovih veština, učesnici će biti bolje opremljeni za navigaciju kroz pejzaž zasnovan na podacima kroz različite industrije i profesije“, pojašnjavaju iz Evropske kuće.

Dodaju da nije potrebno prethodno iskustvo u analizi podataka ili vizuelizaciji, što ovu radionicu čini pogodnom i za početnike i za pojedince koji žele da ojačaju svoje postojeće veštine.

Ključne teme za obradu su: Uvod u analizu i vizuelizaciju podataka; čišćenje i priprema podataka; primer alata za vizuelizaciju podataka; vizuelizacija podataka: kako ispričati priču sa podacima i uvod u AI u analizi podataka.

Zainteresovani se mogu prijaviti na info@europhouse-kosovo.com ili jtimotijevic@europehouse-kosovo.com.

Comments

Pročitaj još