Vučić: Imamo sjajne rezultate

Foto Tanjug

Predsednik Srbije i član Predsedništva SNS-a Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju iz izbornog štaba naprednjaka da se ulazi u novu eru i da imaju otvoren mandat za sve što su tražili od naroda.

Aleksandar Vučić je u obraćanju iz izbornog štaba naprednjaka, posle glasanja nalokalnim izborima, naveo da će u Beogradu njihova lista imati 63 mandata, od 110.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je izborna lista okupljena oko Srpske napredne stranke osvojila 52 odsto glasova u Beogradu, kao i da je sigurno pobedila u 15 od 17 beogradskih opština.

Rekao je da su neverovatno ubedljive pobede u Novom Sadu i Nišu.

,,Najubedljivija pobeda je u Pećincima, gde smo na izlaznost od 78 odsto osvojili 86 odšto glasova, što je gotovo neverovatno. Neverovatna je pobeda u Novom Sadu i neverovatno ubedljiva. I želim da čestitam, uz čestitke Aleksandru Šapiću, želim da čestitam profesorki Turkulov, jer takva pobeda u Novom Sadu, gde smo osvojili 45 mandata i dobili skoro 53% glasova“, rekao je Vučić.

On je naglasio da je to bilo značajno, posebno imajući u vidu da je opozicija u Novom Sadu izašla u dve ili tri kolone, a da je izlaznost bila dobra, 50 odsto.

,,U Nišu, kao što smo i očekivali, bila je najteža politička utakmica. Ono što je važno, to je da ljudi u Nišu imati većinu za verovatno tri mandata više, ukupno 32 mandata, 31 je potreban za većinu“, rekao je Vučić.

Dodao je da će njegov predlog predsedniku Srpske napredne stranke biti da se razgovara i da se vidi kako i na koji način da se problemi u tom gradu u budućnosti rešavaju, jer je lista grupe građana, a to nisu bile opozicione političke stranke, već lista doktora Milića, koja je dobila čak 23% glasova.

,,To je ogroman broj glasova. I to ni na koji način ne osporavamo i ne smemo da ne pokažemo poštovanje“, zaključio je Vučić.

On je naveo da su neverovatni uspesi i rezultati posebno u opštinama na severu Vojvodine.

,,Gotovo je neverovatno da je naša lista dobila nezamislivih 50 odsto u Subotici, možda je to i čudesniji veći rezultat od ovoga u Novom Sadu. A naši partneri Savez Vojvođanskih Mađara 27 odsto glasova“, rekao je Vučić.

Dodao je da su svuda u Vojvodini, u Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici osvojili preko 63 odsto glasova.

Što se Beograda tiče, Vučić je rekao da su sigurno pobedili u 15 od 17 opština i da je još uvek neizvesno u dve opštine.

Comments

Pročitaj još