• Početna>
  • Vesti>

UNS: Neprihvatljivo onemogućavanje novinarima da izveštavaju sa sednice SO Severna Mitrovica

Foto: UNS

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu protestuje zbog odluke odbornika Skupštine Opštine Severna Mitrovica da udalje novinare sa današnjeg zasedanja.

Sednica, na kojoj se očekivalo da će biti reči o otvaranju glavnog mosta na Ibru za motorni saobraćaj, zatvorena je za javnost nakon rasprave o usvajanju zapisnika sa prethodne sednice, kada je članica partije Srpska Demokratija Valentina Đerković upitala o kakvom je zapisniku reč i za šta se glasa.

Predsedavajući SO Nedžadin Ugljanin rekao je da “publika” nema pravo da postavlja pitanja na zasedanju, da bi zatim tražio da se sednica zatvori za javnost i da je napuste svi koji nisu odbornici, uključujući i predstavnike medija.

Novinari su negodovali zbog ove odluke, a javno se usprotivio i odbornik Dušan Milunović, navodeći da će da napusti sednicu, ukoliko izađu novinari.

Potom je, kako su UNS-u preneli prisutni novinari, predsedavajući Nedžad Ugljanin pozvao odborničke grupe na nove konsultacije oko prisustva novinara. Nakon toga, radnik opštinskog obezbeđenja je ušao u salu i tražio da novinari izađu.

Novinarima je predsedavajući SO Severna Mitrovica Nedžad Ugljanin obećao da će po završetku sednice objasniti zašto je doneta ovakva odluka.

Novinari su ostali ispred opštinske zgrade čekajući predsedavajućeg SO, dok je manja grupa u znak protesta odlučila da ne čeka završetak sednice.

UNS sa svojim ogrankom na Kosovu ističe da je nedopustivo da novinare sa sednice udaljava obezbeđenje, imajući u vidu da niko od predstavnika medija nije ni na koji način nije ometao rad skupštine.

UNS sa svojim ogrankom na Kosovu ističe da je neophodno omogućiti novinarima da izveštavaju o temama i događajima koji su od značaja za građane.

Comments

Pročitaj još