• Početna>
  • Vesti>

,,Humanitarnoj biznis ligi u šahu“: Prikupljena sredstva za udruženje roditelja ,,Mali div“ i ambulantu u Orahovcu

U organizaciji, Šahovskog saveza Srbije, PKS i izdavačke kuće „Kelt“ U Beogradu je održana „Humanitarna biznis liga u šahu“ .

Pored druženja i uživanja u drevnoj ligi na 64 polja, susret imao je i humanitarni karakter .Sva prikupljena sredstva opredeljena su za Udruženje roditelja prevremeno rođene dece „Mali div“ iz Beograda i Domu zdravlja u Orahovcu.

Na inicijativu Šahovskog saveza Beograd,  okupili su se vlasnici porodičnih kompanija, članovi PKS, državnih institucija i medija, kako bi promovisali šah i sakupili sredstva namenjena onima kojima je to potrebno.

“Sakupili smo pomoć koja ide udruženju roditelja prevremeno rođene dece ,, Mali div“, kao i ambulanti u Orahovcu, koja se suočava sa velikim problemima u radu. Cilj nam je da druženjem kroz šah pošaljemo jasnu poruku da šah spaja ljude i ne poznaje veru i naciju“, naglasio je predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić.

On je dodao da je planirano da se sakupi najviše 15 ekipa, ali se za učešće prijavilo čak 25, što pokazuje da je zamisao imala odjeka, kao i da ima mnogo ljudi koji žele da kroz druženje čine i dobra dela.

Iz izdavačke kuće ,,Kelt“ koja je na ovaj, plemenit način obeležila i 20 godina rada poručuju da će sa ovakvim akcijama nastaviti i ubuduće.

“Ovo je samo prvi u nizu, planiramo dva turnira svake godine, prolećni i jesenji, kako bi posdtakli komunikaciju među ljudima i probudili humanost, koja nikada nije izostala“, naglasila je generalna direktorka IK „Kelt“, Gordana Knežević.

Turnir je svečano otvorio prijatelj iz Pekinga, zadužen za razmenu studenata Srbije i Kine, kome su organizatori od milošte nadenuli ime Čeda.

Prvi potez je odigrao Vasilije Tica, dečak koji je prevremeno rođen i izrastao u ,,velikog diva“, sa jasnim opredeljenjem da je Zvezdaš i da voli Srbiju.

Comments

Pročitaj još