• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: U dvorištu porodične kuće Đuzića u selu Mogila kod Vitine postavljena ručna bomba

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u dvorištu porodične kuće Đuzića u selu Mogila kod Vitine postavljena ručna bomba.

“Porodica Đuzić već duže vreme se nalazi na meti lokalnih Albanaca, a Ivičinog sina Bobana Đuzića, početkom prošle godine, je napala i ubola nožem grupa albanskih mladića, a sada su se našli na novom udaru. Reč je o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste svoj kućni prag, kako bi se ostvario san tvorca svog progona srpskog naroda, Aljbina Kurtija da etnički očisti prostor KiM. Međutim, Đuzići i dalje odolevaju svim napadima i istrajni su da ostanu svoj na svome” stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Beograd insistira na zaštiti srpskog naroda i traži od institucija koje imaju mandat da obezbede bezbedan život Srba na Kosmetu, da povećaju pozornost na terenu i da nadležni organi procesuiraju odgovorne za etnički motivisane napade na Srbe.

“Srpski narod na KiM je preživeo u istoriji i teža iskušenja od instruisanih provokacija Aljbina Kurtija, pa će opstati na svojim vekovnim ognjištima i nakon njegovog zuluma i terora” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još