• Početna>
  • Vesti>

Petković: Vučić pred očima čitavog sveta pokazao kako se brane interesi Srbije i srpskog naroda

Foto: Kancelarija za KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pred očima čitavog sveta, na sednici Saveta bezbednosti UN, pokazao kako se beskompromisno, istinito, principijelno i argumentovano brane interesi naše jedine i ponosne Srbije i našeg napaćenog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali i principi međunarodnog prava i povelje UN, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Istovremeno, predsednik se mudro suprotstavio predstavi i farsi koju je pokušala da izvede Vjosa Osmani, koja ni reč nije rekla o izveštajnom periodu, nastojeći tako da pobegne od teme terora kojem je konstantno izložen srpski narod na KiM” navodi Petković.

Petković u svom saopštenju ističe da se Vučić suprotstavio čeličnom snagom istine.

“Koliko god se pored Prištine i deo zapadnog sveta trudio da skrene pogled sa patnji srpskog naroda na KiM, da sakrije istinu o Kurtijevim zulumu koji stvara nepodnošljive uslove za ostanak i opstanak srpskog naroda na vekovnim ognjištima, sa ciljem njihovog finalnog etničkog čišćenja, predsednik Vučić ih je porazio snagom argumenata i suočio sa nepobitnom istinom o stradanju mirnog srpskog naroda u srcu Evrope, u 21. veku. Zapadnom licemerju i politici dvostrukih aršina, lažnim garancijama i neispunjenim dogovorima iz Dijaloga, Vučić se danas suprotstavio čeličnom snagom istine” istakao je Petković.

Petković je rekao da su Srbi na Kosovu i Metohiji žrtve Kurtijeve šovinističke politike i da svedočimo sistematskom progonu srpskog naroda

“A istina je da su Srbi na Kosovu i Metohiji žrtve Kurtijeve šovinističke politike i da svedočimo sistematskom progonu srpskog naroda koji samo želi da bude svoj na svome. Njihov gromoglasni glas danas je bio predsednik Vučić koji nije zaboravio ni Srećka Sofronijevića, ni braću Stojanović, ni mučki stradale žeteoce, ni ubistvo srpske dece u Goraždevcu, ni Pogrom, uništene srpske svetinje, spaljene kuće” podvukao je Petković.

Naveo je i da je Srbija u istoriji imala vrlo malo lidera koji su bili spremni da žrtvuju svoju budućnost, političku i ličnu sudbinu, kako bi zaštitili svoj narod.

“Malo je lidera u istoriji imala Srbija koji su bili spremni da žrtvuju i svoju budućnost i političku i ličnu sudbinu kako bi zaštitili sopstveni narod i Aleksandar Vučić se današnjiim govorom uspisao u istorijsku knjigu lidera i tek će se u vremenu pred nama pokazati snaga njegovih vizionarskih poruka koje je predočio, a koje mnogi danas ne vide jasno zaslepljeni zastupanjem Prištine” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još