• Početna>
  • Vesti>

Perić: Naša uloga je opstanak našeg naroda na Kosovu i borba za svako naše dete

Foto: TV Most

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Severnoj Mitrovici sutra će se održati “Dan otvorenih vrata” za sve srednjoškolce, a buduće brucoše.

“Naša uloga je opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji i borba za svako naše dete”, istakla je, gostujući u Jutarnjem programu TV Most, dekanica Pravnog fakulteta prof. dr Slobodanka Perić.

Dekanica Perić navodi da ove godine na Pravnom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici upisuju 150 studenta, što je podeljena kvota 70/80.

“To su studenti koji se finansiraju iz budžeta, dakle o trošku države i oni koji sami plaćaju školarinu, tzv. samofinansirajući studenti. U osnovi popunimo ovu kvotu, tako da smo ponosni i zadovoljni sa svim studentima koji dolaze sa KiM”, kaže Perić i dodaje da svih ovih godina poverenje fakultetu ukazuju i sudenti iz Srbije, Crne Gore.

Sutra se, u okviru Dana otvorenih vrata, od 10 do 14 časova vrata otvaraju za maturante, njihove profesore i direktore.

“Oni od 1. oktobra iz svojih kuća dolaze u jednu novu porodicu, u pravnu porodicu i želimo da otvaranjem vrata fakulteta njima samo odškrinemo malo taj studentski život, da posete naš fakultet, da vide ambijent u kome se radi, učionice, imaće priliku da prisustvuju nastavi, da pitaju sve što ih interesuje, da obiđu biblioteku sa izuzetno dobrim fondom, a tu je i studentska služba”, navodi ona.

Kako ističe, videće na delu zašto svih ovih godina na hiljade studentata, ne samo sa Kosova nego širom Srbije i regiona, ukazuju poverenje da dođe i dobije diplomu Pravnog fakulteta.

“Mi smo jedna velika porodica i taj duh se oseća, ta jedna sinergija, povezanost nastavnika sa našom administracijom, sa našim studentima. Mi delimo sa studentima i dobro i loše. Sigurna sam da kao dekan u ovih godinu i po dana mnogo više stvari znamo mi, čak možda i više od njihovih roditelja. Gledate da zaista toj deci budete roditelj u onom trenutku pogotovo deci koja su dalje od svojih kuća.To su naša deca, oni za nas nisu nisu samo broj u indeksu. Mi ih znamo imenom i prezimenom. Radimo u malim grupama i to je dobro, imate mogućnost da se posvetite svakom studentu i mislim da je to jedan od benefita na Pravnom fakultetu”, poručuje dekanica Perić.

Comments

Pročitaj još