• Početna>
  • Vesti>

Petković: Srbi na KiM danas još jednom jasno poručili da ne žele da učestvuju u teatru apsurda

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Srbi na Kosovu i Metohiji su danas još jednom jasno poručili da ne žele da učestvuju u teatru apsurda koji režira Aljbin Kurti, i sasvim je razumljivo što je Vjosa Osmani, u panici i što ponovo baca drvlje i kamenje na Beograd i predsednika Vučića, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Ako su u Prištini zaista očekivali da će, posle svega što je Kurtijev šovinistički režim učinio, srpski narod učestvovati u jednom besmislenom velikoalbanskom igrokazu, onda su još jednom pokazali da ne razumeju srpski narod i njegovu rešenost da se nepokolebljivo bori za svoje nacionalne interese” naveo je Petković.

Petković je istakao da strpljenje srpskog naroda ima granica, koje su odavno pređene, zahvaljujući, kako je naveo, Aljbinu Kurtiju i Vjosi Osmani.

“Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić su, iako svesni agresivne prirode šovinističkog režima u Prištini, apelovali svojevremeno na srpski narod u pokrajini da učestvuju u peticiji za smenu Kurtijevih gaulajtera na severu pokrajine i da koriste dostupne institucionalne metode demokratske borbe, međutim strpljenje srpskog naroda ima granica, i te granice su odavno pređene zahvaljujući bahatosti Kurtija, Osmanijeve i njima sličnih velikoalbanskih ideologa” rekao je on.

Prema njegovim rečima, učestvovanje Srba na glasanju za smenu gradonačelnika bila bi negacija zdravog razuma, usled nedostatka demokratskih metoda.

“Učestvovanje Srba u današnjoj farsi bilo bi negacija zdravog razuma, jer Priština je našem narodu odavno uskratila svaku mogućnost da se demokratskim metodama borbe izbori za svoj položaj i opstanak na Kosovu i Metohiji. Srbi vole slobodu mnogo više nego što Kurti i Osmani mogu da pretpostave” istakao je Petković.

Petković je pozvao na formiranje Zajednice srpskih opština.

“Pozivam još jednom velikoalbanske ideologe u Prištini da napuste svoj agresivni i rigdni politički kurs i da kroz dijalog, a to znači pre svega implementaciju obaveza koje se tiču Zajednice srpskih opština, daju šansu miru i stabilizaciji regiona. Kurti i Osmani su na severu Kosova i Metohije mogli da vide da ih tamo Srbi neće. Dodatno, srpski narod im je uputio jasnu poruku jednodušnim ignorisanjem i prezirom, a to je svakome pametnom dovoljno jasna i rečita poruka” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još