• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Piromanski napadi na časne Srbe se nastavljaju, međunarodna zajednica ćuti

Foto: Srpska lista

Srpska lista saopštila je da se “piromanski napadi na časne Srbe na severu Kosova i Metohije u režiji Kurtijevih poslušnika i miljenika” nastavljaju na teritoriji opštine Leposavić koju, kako su naveli, hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima.

“Poslednji takav događaj se zbio u sredu noć kada je po istom scenariju kao kada su zapaljeni automobili načelnici opštinske uprave Radmili Vukićević i vlasniku portala Kosovo onlajn Dušanu Milanoviću, zapaljen auto čiji je vlasnik Ivan Petrović, vozač predsednika privremenog organa opštine Leposavić Zorana Todića” stoji u saopštenju.

U svom saopštenju ističu da je ovo treći automobil koji je zapaljen u opštini Leposavić za kratko vreme.

“U trenutku napada na imovinu ovog časnog porodičnog čoveka on je bio u svom stanu u neposrednoj blizini sa svojom decom i suprugom, a tog jutra su trebali da krenu na put. Ono što je karakteristično za ovaj slučaj je činjenica da je ovo treći automobil koji je zapaljen u opštini Leposavić, za kratko vreme, i na isti način kako je to opisao zamenik lažnog ministra u Kurtijevoj Vladi Radoica Radomirović na audio snimku koji kruži društvenim mrežama” navodi se.

Istakli su da niko iz međunarodne zajednice nije reagovao i tražio da se odgovorni pronađu i kazne.

“Podsećamo da nakon što su se ove paljevine dogodile, a audio snimak sa Radomirovićevom izjavom kako se pale automobili pojavio na društvenim mrežama, niko iz međunarodne zajednice nije reagovao, niti tražio da se odgovorni pronađu i kazne. Isto takvo ćutanje imamo i od Kurtijevog režima čiji je Radomirović deo kao i od kosovske policije i Euleksa” naveli su.

Prema rečima Srpkske liste, očigledno je da se organizuju napadi na časne i porodične Srbije, koji kako su naveli, nisu deo Kurtijevog režima.

“Očigledno da se organizuju napadi na časne, porodične i ugledne Srbe koji nisu deo Kurtijevog režima onda nema reakcije nadležnih organa ili zabrinutosti međunarodnih predstavnika i ambasadora. Valjda im takvi napadi ne smetaju a imovina časnih Srba i nije od značaja” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još