• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti jedini faktor nestabilnosti na ovim prostorima i isključivi krivac za svaku tenziju

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti “svojom destruktivnom i nasilnom politikom” zapalio Kosovo i Metohiju, kao i da sada želi da “zapali” i Severnu Makedoniju, Crnu Goru i čitav region.

“Aljbin Kurti je najveći zločinac i kriminalac na prostoru Zapadnog Balkana koji je prvo svojom destruktivnom i nasilnom politikom zapalio Kosovo i Metohiju, a sada želi da svojom šovinističkom politikom zapali i Severnu Makedoniju, Crnu Goru i čitav region” naveo je Petković.

Petković dodaje da je Kurti jedini faktor nestabilnosti na ovim prostorima i isključivi krivac za postojeće tenzije.

“Kurti je jedini faktor nestabilnosti na ovim prostorima, koji svakodnevno maltretira, hapsi, prebija i upucava Srbe i isključivi je krivac za svaku tenziju i krizu koju imamo na prostoru Kosova i Metohije” istakao je Petković.

Petković je istakao da Kurti širi laži i da je samo jedno lice zadržano u pritvoru.

“Osvedočeni lažov, zajedno sa svojim poslušnikom Dželjajem Svečljom širi bezočne laži da je uhapšeno petoro lica sa Kosova i Metohije, a radi se o tome da je jedno lice samo zadržano” naveo je Petković.

“Zato, neka korumpirani kriminalac Kurti prestane da obmanjuje međunarodnu zajednicu i kompletnu javnost, jer su njegove neistine toliko providne da je svakom pametnom jasno da su one isključivo proizvod mržnje prema Srbima na KiM i predsedniku Aleksandru Vučiću” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je na konferenciji koju je održao zajedno sa ministrom spoljnih poslova Dželjajom Svečljom ranije danas izjavio “da je tokom jučerašnjeg dana zaustavljeno na stotine građana Kosova na graničnom prelazu Srbije i Hrvatske” i naveo da je u pitanju “osvetnička radnja od strane Srbije” zbog odluke Saveta Evrope.

Njih dvojica su zatražili oslobađanje Dejana Jankovića, zamenika direktora Kosovske policije koji je juče uhapšen.

Kako je Tanjugu rečeno danas u MUP-u, nakon privođenja četiri pripadnika Kosovske policije, određeno je zadržavanje do 48 sati zameniku direktora Kosovske policije Dejanu Jankoviću, u cilju utvrđivanja činjenica i neophodnih provera u pogledu bezbednosti Republike Srbije, dok su ostala lica, nakon utvrđenih bezbednosnih provera, puštena.

Comments

Pročitaj još