• Početna>
  • Vesti>

MUP Srbije: Jankoviću određeno zadržavanje do 48 sati

Foto: MUP Srbije

Nakon privođenja četiri pripadnika Kosovske policije, određeno je zadržavanje do 48 sati zameniku direktora Kosovske policije Dejanu Jankoviću, u cilju utvrđivanja činjenica i neophodnih provera u pogledu bezbednosti Republike Srbije, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Ostala lica su, nakon utvrđenih bezbednosnih provera, puštena.

Prethodno je u MUP-u rečeno da su četvorica pripadnika Kosovske policije privedena u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan.

Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbednosnih provera, precizirano je iz MUP-a.
MUP je juče saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i naveo da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.

Comments

Pročitaj još