Sofronijeviću određen pritvor do 48h

Foto: RTS, print screen

Nakon što je saslušan u stanici policije u južnom delu Kosovske Mitrovice, Srećku Sofronijeviću iz Zvečana, određen je policijski pritvor do 48 sati. Mera daljeg zadržavanja ili oslobađanja očekuje se sutra.

Srećku Sofronijeviću koji je ranije danas uhapšen na prelazu Brnjak se na teret stavlja više krivičnih dela – navodni pokušaj ubistva, poziv na otpor, napad na službeno lice, neovlašćeno posedovanje oružja, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo huliganizma, uništenje imovine, naveo je za RTS njegov branilac advokat Dejan Vasić.

“Gospodin Sofronijević je tokom događaja koje navodi policija bio ranjen i nije učestvovao u nemirima. Siguran sam da će se tokom istrage utvrditi da je oštećena strana, a ne izvršilac krivičnih dela, koja mu se stavljaju na teret”, naveo je Vasić.

Srećko Sofronijević ranjen je 13. oktobra 2021. godine u neredima do kojih je došlo zbog nezadovoljstva lokalnog stanovništva policijskom akcijom sprovedenom u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, a koja se ticala kako su tada iz policije rekli “suzbijanja krijumčarenja robe”.

Priveden je danas oko podneva, kada je sa porodicom nameravao da pređe prelaz Brnjak.

Comments

Pročitaj još