• Početna>
  • Vesti>

Nagrade za najbolje radove na likovnom konkursu ,,Priroda je naše blago”

Foto TV Most

Povodom dana planete Zemlje koji se obeležava 22. aprila JKP Zvečan organizovalo je likovni konkurs „Priroda je naše blago“ na kojem su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola  sa teritoije opštine Zvečan. Organizatori su najbolje radove nagradili.

Na konkursu je primljeno oko 80 radova, a učestvovali su učenici svih osnovnih i srednjih škola u opštini. Cilj konkursa je bio da se vidi koliko naši najmlađi brinu o prirodi.

Direktor JSKP Nenad Radovanović podsetio je da je njegova institucija organizovala konkurs na koji su učenici mogli da se prijave od 1. do 10. aprila i pošalju svoje crteže.

“Ideja je bila prvenstveno da vidimo koliko naša najmlađa deca vole i brinu o prirodi. Na konkurs su se javili đaci iz svih škola na teritoriji opštine Zvečan. Gledajući njihove crteže slobodno mogu da kažem da od naše dece možemo da naučimo kako se čuva i kako se voli priroda. Mi ćemo pored svih naših aktivnosti, nastaviti da organizujemo ovakav vid akcije, kako bi svakoga dana bili bliži sa svojom decom, pružali im pažnju i negu. Komisija je juče odabrala najbolje radove, a mi ćemo nagraditi i pored najboljih i sve ostale učenike. Zahvalio bih se našim najmlađima koji su učestvovali na konkursu, nastavnicima i direktorima osnovnih i srednjih škola, ali i načelniku Školske uprave Blažu Dragoviću koji je podržao ovu akciju“, navodi Radovanović.

Direktorka OŠ “Vuk Karadžić” Slađana Fićović u Zvečanu zahvalila se svima koji su učestvovali u ovom likovnom takmičenju, ističući da je konkurencija bila velika.

“Lepa je ideja i mi smo je prihvatili rado. Bila je velika konkurencija, deca su želela da učestvuju i na kraju je komisija odlučila koji će radovi biti nagrađeni. Imamo tri prva mesta u našoj školi”, kaže Fićović.

Zbog velikog broja kvalitetnih radova, komisija je imala težak zadatak da izabere i nagradi najbolje.

“Ja sam želela da crtam životinje, nacrtala sam jelena, vrapca , i da bi odgovorila temi nacrtala sam i neke listiće, cvetiće i jako sam zadovoljna kako je ispalo. Nisam očekivala da ću da pobedim”, kaže za TV Most Staša Božović.

“Crtala sam rad iz likovnog i iz biologije. Iz likovnog sam crtala brdo Zvečan, jer me je to najviše podsećalo na zelenilo, a iz biologije sam crtala kakva je priroda bila nekada, a kakva je sada i da čovek pre mnogo godina nije svojim aktivnostima uništavao prirodne sisteme, priroda bi sada mnogo bila zdravija”, rekla je Irena Radovanović, učenica.

“Ja sam učestvovala na konkursu “Priroda je naše blago”, crtala sam planetu Zemlju, biljni i životinjski svet”, navela je Anja Radovanović, jedna od učesnica konkursa.

Za konkurs koji je organizovan u susret Danu planete Zemlje, koji se obeležava 22. aprila, organizatoru konkursa škole su dodelile zahvalnice.

Comments

Pročitaj još