• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Predložiću Vladi da razmotri ponovno uvođenje smrtne kazne

Foto: Printscreen (Informer TV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, komentarišući ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična dela.

Aleksandar Vučić je, komentarišući ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, rekao da će predložiti Vladi, kada bude formirana, da razmotri sva pitanja i sve preporuke Saveta Evrope u vezi sa ponovnim uvođenjem smrtne kazne za najteža krivična dela.

“Svojevremeno sam se javno zalagao i zamolio Vladu Srbije da razmotri sa Savetom Evrope i svima drugima da li je moguće da ponovo bude uvedena smrtna kazna, a da ne pretrpimo posledice pravne i političke, da ne budemo kažnjeni zbog toga”, naveo je Vučić.

“Opravdanja onih koji su protiv smrtne kazne su ozbiljna. Ako jednom napravite grešku, i da se ustanovi posle 10 ili 30 godina da ste pogrešili, to je mnogo veći greh nego da nekome date manju kaznu”, istakao je predsednik.

Predsednik je, govoreći za Informer TV, podsetio da je to predložio i nakon masovnih ubistava u OŠ “Vladislav Ribnikar” i u selima Dubona i Malo Orašje.

“Ja ću to da ponovim u pisanoj formi, čim se vratim iz Pariza uputiću Vladi Srbije, pa kad formiraju vladu neka razmotre, da li će ići sa takvim predlogom pred Narodnu skupštinu sa izmenama i dopunama Krivičnog zakona ili ne”, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još