• Početna>
  • Vesti>

Petković: Ponovili smo naš predlog, predstoji nam još jedan sastanak, očekujem novi poziv Lajčaka za 10-ak dana

Foto RTS

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je delegacija Beograda tokom današnje runde dijaloga iznela svoj izbalansirani predlog za rešenje problema platnog prometa, ali da Priština nije spremna na kompromis.

“Ponovili smo naš izbalansiran predlog koji podrazumeva izbalansirano rešenje. Još jedan sastanak o tome nam predstoiji, videćemo kako će se stvari razvijeti”, rekao je Petković novinarima u Briselu i najavio da za 10-ak dana očekuje novi poziv specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka na temu dinara i plaćanja.

On je rekao i da je iskoristio priliku da još jednom ukaže na težak položaj Srba na KiM koji ne mogu da podižu svoja primanja, što dovodi u pitanje njihov svakodnevni život, kao i da se založio da se formira ZSO, tim pre što je prošlo više od 4.000 dana kako je Priština stavila potpis na sporazum koji to podrazumeva.

“Sve što nam se dešava ne bi se dešavalo da imamo ZSO”, rekao je Petković.

Naglasio je i da je Beograd posvećena strana i da traži rešenja u okviru dijaloga, a da potezi kosovskog premijera ne mogu da doprinesu normalizaciji odnosa.

“Moramo da težimo kompromisu instistiramo na tome i da se nađe rešenje u okviru dijaloga kako bisno očuvali mir i stabilnost”, naglasio je Petković.

Comments

Pročitaj još