• Početna>
  • Vesti>

O’Brajen sa Osmani: Važno je ispuniti sve obaveze iz dijaloga uključujući ZSO

Foto X

Predsednica Kosova Vjosa Osmani saopštila je danas da je o koracima Kosova za članstvo u SE i implementaciji Briselskog sporazuma razgovarala sa državnim sekretarom SAD Džejmsom O’Brajenom.

Osmani je razgovarala danas telefonom sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajenom. Ona je, na društvenoj mreži Iks, razgovor okarakterisala kao produktivan.

Pomoćnik državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejms O’Brajen saopštio je da je kosovskoj predsednici Vjosi Osmani u razgovoru poručio da Kosovo mora da uspostavi Zajednicu srpskih opština, kao obavezu iz dijaloga.

O’ Brajen je na društvenoj mreži ,,X” naveo da je sa Osmani razgovarao i o značaju implementacije monetarnih propisa, koji bi bili od koristi svim građanima Kosova, uključujući srpsku zajednicu.

,,Dobar razgovor sa Vjosom Osmani danas. Razgovarali smo o važnosti implementacije monetarnih propisa na Kosovu kako bi bili od koristi svim građanima Kosova, uključujući srpsku manjinsku zajednicu, i da strane ispune sve obaveze iz dijaloga pod pokroviteljstvom EU, što je za Kosovo ZSO”, naveo je O’Brajen.

Comments

Pročitaj još