• Početna>
  • Vesti>

Nikola Denić iz Straže svoju ljubav prema poeziji izražava stihovima

Foto: RTV Puls

Pisanje poezije je umetnost koja otvara vrata mašti, emocijama i snovima. U Kosovskom Pomoravlju, Nikola Denić iz Straže nadomak Gnjilana ističe se kao retki mladi talenat koji svoju ljubav prema poeziji pretvara u stihove.

Nikola, učenik drugog razreda Gimnazije u Šilovu, već je privukao pažnju svojih profesora i vršnjaka svojim poetskim umećem. Iako tek tinejdžer, Nikola već sada stvara stihove koji oduševljavaju njegovu publiku.

Nikola je otkrio svoju ljubav prema poeziji kada je započeo srednjoškolsko obrazovanje. Tada je počeo aktivno da piše i deli svoje pesme, izražavajući ljubav prema svom poreklu i životu na Kosovu, često centralnom temom njegovih stihova. Kroz svoje pesme, Nikola ističe ljubav prema svojoj domovini i njenoj bogatoj istoriji i kulturi.

Do sada je napisao preko dvadeset pesama, a sve je bliži ostvarenju svog sna da uskoro izda svoju prvu zbirku. Iako još u srednjoj školi, Nikola već sada pokazuje talenat i zrelost u pisanju poezije. Njegove pesme postale su inspiracija ne samo za njegove vršnjake, već i za sve one koji vole da čitaju stihove koji diraju u srce i dušu.

Comments

Pročitaj još