• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Odluka PSSE nagrada međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom

Foto: Srpska lista

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u vezi sa željom Prištine da bude primljena u članstvo te međunarodne organizacije jeste nagrada međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom, brutalno fizičko i insitucionalno maltretiranje i obespravljivanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopštila je Srpska lista.

Srpska lista ocenjuje da je najciničnije to što se u međunarodnoj komunikaciji pominje argument da će prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji biti bolje zaštićena ukoliko Priština bude primljena u Savet Evrope.

“To, drugačije rečeno. znači da su Aljbin Kurti i njegov šovinistički režim nagrađeni zbog tlačenja srpskog naroda da bi, navodno, u budućnosti manje i umernije tlačili” ističe se u saopštenju.

Iz Srpske liste podsećaju da Zajednica srpskih opština već 11 godina nije formirana, kao i da svakodnevno svedoče “jednostranim i nasilnim potezima Prištine”.

Dok se naši sugrađani hapse po tajnim i lažnim optužnicama, dok se ukida dinar na Kosovu i Metohiji, našim domaćinima otima zemlja nezakonitim eksproprijacijama, dok 11 godina čekamo na Zajednicu srpskih opština, Prištini se povlađuje i izlazi u susret upravo zato što postoji podudarnost interesa Prištine i njenih inostranih mentora da se Srbima oduzmu sva prava što na kraju puta vodi potpunom egzodusu našeg naroda sa svojih vekovnih ognjišta. Tome svakodnevno svedočimo jednostranim, nasilnim potezima Prištine koja Srbima ukida sve, dok im ne ukine i pravo na život i postojanje” stoji u saopštenju.

Sada su svi u međunarodnoj areni otvorili svoje karte i pokazali neprincipijelnost i pristrasnost o čemu je Srpska lista, kako navode, mnogo puta i javno govorila.

“Uprkos takvim nastojanjima, naš narod će ostati veran idealu slobode, istinskim vrednostima demokratije i prava, ne pristajući da se saglasimo sa sopstvenim nestankom, odolevajući svim pritiscima i izazovima, kao što smo u našoj stradalnoj istoriji mnogo puta svedočili” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još