• Početna>
  • Vesti>

KP: Uhapšena jedna osoba zbog “krađe identiteta” i “legalizacije lažnog sadržaja”

Foto: Kosovska policija

Regionalna jedinica za istraživanje privrenog kriminala i korupcije Kosovske policije u Severnoj Mitrovici uhapsila je lice osumnjičeno za izvršenje krivičnog dela “legalizacija lažnog sadržaja” i “krađa identiteta”.

Osumnjičeni je uhapšen dok je u Zubinom Potoku pokušavao da pribavi lična dokumenta, pasoš i vozačku dozvolu, navodi se u policijskom saopštenju.

“Kao rezultat saradnje navedenih policijskih jedinica sa nadležnim službenicima ARC-a i razvijanja intenzivnog, operativnog i istražnog rada u koordinaciji sa državnim tužiocem, dana 22.03.2024.godine, u Centru za opremanje dokumentima u opštini Zubinog Potoka, uhapšeno je osumnjičeno lice sa lažnim podacima koje je pokušalo da sebi pribavi lična dokumenta, pasoš i vozačku dozvolu” stoji u policijskom saopštenju.

Kako se dalje navodi, osumnjičeni je na Interpolovoj poternici, koja je raspisala Grčka.

“U vezi sa slučajem u cilju utvrđivanja tačnog identiteta osumnjičenog, Uprava za međunarodnu saradnju u sprovođenju zakona – ILECU je putem otisaka prstiju i fotografija primila izveštaj Interpola u kome je utvrđeno da otisci prstiju odgovaraju licu koje je pobeglo, G. S. (1977) u Grčkoj. Interpol Grčke ga traži za više teških krivičnih dela, kao što su: Organizovani kriminal, Razbojništvo, Prinuda, Teška telesna povreda, Davanje lažnih iskaza, Nezakonito posedovanje eksploziva i eksplozivnih naprava, dok ga Interpol Crne Gore traži zbog krivičnog djela “nanošenje teških telesnih povreda”.

Osumnjičenom je određen pritvor od 30 dana.

Comments

Pročitaj još