• Početna>
  • Vesti>

Brnabić o izjavi Fon Kramon: Srbija ne blefira, ako SE prekrši statut, nećemo biti deo tog licemerja

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjave izvestioca EP za Kosovo Viole fon Kramon da Srbija blefira da će istupiti iz Saveta Evrope ukoliko Priština postane član te organizacije.

“Srbija ne blefira i ne treba da bude deo licemerja i šarade ukoliko Priština bude primljena u Savet Evrope”, napisala je na Iks mreži nova predsednica Skupštine Ana Brnabić, povodom izjave poslanice Evropskog parlamenta i stalnog izvestioca za Kosovo Viole fon Kramon.

Srbija ne blefira i ne treba da bude deo licemerja i šarade ukoliko Priština bude primljena u Savet Evrope, saopštila je na Iksu nova predsednica Skupštine Ana Brnabić, povodom izjave poslanice Evropskog parlamenta i stalnog izvestioca za Kosovo Viole fon Kramon.

Brnabić je dodala da je Fon Kramon “otvoreno lagala o formiranju Zajednice srpskih opština, koja je okosnica Briselskog sporazuma”. 

“Konačno – šta govori protiv članstva Kosova* u SE? Lako. Ono što je najvažnije – činjenica da, u skladu sa međunarodnim pravom, Poveljom UN i Rezolucijom SB UN 1244, Kosovo i Metohija je autonomna pokrajina Srbije, a ne `evropska država`”, navodi Brnabić.

Predsednica skupštine dodaje da je pored toga činjenica i da su evropski (i drugi) partneri Srbije u više navrata, javno i sasvim eksplicitno istakli da je formiranje ZSO apsolutni preduslov za bilo kakvu dalju diskusiju o pristupu Prištine ili bilo kojem drugom sličnom pitanju.

“Da li su naši evropski partneri (i drugi) lagali”, upitala je na kraju objave Brnabić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije izjavio da postoji mogućnost da Srbija izađe iz Saveta Evrope i da bi prijem Prištine u tu organizaciju defakto predstavljao izbacivanje Srbije.

Comments

Pročitaj još