• Početna>
  • Vesti>

Pozorišna predstava „Krst sa petokrakom“ sledeće sedmice u Zubinom Potoku

Dom kulture "Stari Kolašin"

U Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku, u utorak, 26. marta, biće odigrana pozorišna predstava „Krst sa petokrakom“, pozorišta „Korifejteatar“ iz Kolašina (Crna Gora).

Prema rečima Velizara Radonjića, autora, sam tekst predstave je obdukcioni nalaz trulog posttranzicijskog tkiva, sa preciznom dijagnozom koja upućuje na ozbiljne boljke sistema.

„Tranzicija je na Zapadnom Balkanu donela novo vreme i nove običaje. Novi običaji nalažu da narodu ne smeš da kažeš istinu. Smeš sve, samo istinu ne smeš… moraš da ih lažeš, da im ponudiš nadu… da im obećaš snove… i što je taj san manje moguć, pre će da poveruju u njega… što ih više lažeš više će da ti veruju… Ovo je moj krst koji između scila i haribdi naše svakodnevnice i uz Golgotu tranzicije nosim kao predskazanje“, navodi Radonjić.

O predstavi je dr Radoje Femić napisao: „Drama tematizuje sukob dva ideološko-politička načela, dovedena do apsurda u imaginarnom mikroprostoru koji postaje poprište beskrupulozne političke borbe, s elementima bizarnih obrta kojim se dočarava autodestruktivni karakter naše kolektivne naravi“.

Režiju potpisuje Zoran Rakočević.

Predstava počinje u 19.00 časova, a ulaz je 300,00 dinara.

Pokrovitelji su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Opština Zubin Potok.

Comments

Pročitaj još