• Početna>
  • Vesti>

Komandant Kfora sa ambasadorima o bezbednosti na Kosovu i regionu

Foto: Facebook

Komandant Kfora i predstavnici zemalja Kvinte, Turske i EU satstali su se danas u Prištini kako bi razgovarali o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i regionu.

Komandant Kfora Ozkan Ulutaš sastao se danas sa ambasadorima na Kosovu SAD Džefrijem Hovenirom, Velike Britanije Džonatanom Hargrivsom, Francuske Olivijeom Gerom, Nemačke Jornom Rodeom, Turske Sabrijem Tunčaj  Angılıjem, zamenikom italijanskog ambasadora na Kosovu Ugom Fererom i šeficom političkog odeljenja Kancelarije specijalnog predstavnika EU Tuuli Parnsalu, u sedištu Kfora u kampu Film Siti, u Prištini, saopšteno je na Fejsbuk stranici NATO Kosovo Force – KFOR.

“Sastanak je pružio priliku za razmenu stavova o bezbednosnim trendovima na Kosovu i širom regiona, o čvrstoj posvećenosti međunarodne zajednice regionalnoj stabilnosti i o svakodnevnim naporima Kfora da sprovede svoj mandat UN i da podrži dijalog između Beograda i Prištine uz posredovanje EU”, stoji u saopštenju.

U saopštenju se navodi da Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat – zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine – da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno.

Dodali su i da je Kfor treći bezbednosni prsten, posle Kosovske policije i misije za vladavine prava EU (EULEKS), sa kojima rade u bliskoj saradnji.

Comments

Pročitaj još