Kud „Kopaonik“ pred publikom u Velikoj Hoči

Radio Goraždevac

Kulturno-umetničko društvo „Kopaonik“ iz Leposavića, gostovalo je sinoć u Velikoj Hoči.

U prepunoj sali Doma kulture, priredili su bogat kulturno-umetnički program, pod nazivom „Bela nedelja u Velikoj Hoči i Orahovcu“, i predstavili se igrama iz Stare Srbije.

Programu su prisustvovali meštani Velike Hoče, Orahovca, Goraždevca.

Publika je više puta ovacijama i aplauzom nagradila nastup ovog kulturno-umetničkog društva.

Pored KUD-a „Kopaonik“ iz Leposavića, u programu su učestvovali i mladi folkloraši iz Velike Hoče i Orahovca.

KUD „Božidar Micić“ iz Velike Hoče osnovan je još 1978. godine, a odnedavno je ponovo počeo sa radom i kao nekad se pred brojnom publikom predstavio u najlepšem svetlu.

Ovakvi događaji su nekada u Velikoj Hoči često organizovani, a da u poslednje vreme nedostaju, kako je to rekao umetnički direktor KUD-a „Kopaonik“, Đorđe Lakušić na zatvaranju programa, dokazala je publika čestim aplauzima.

„Publika je uživala i aplauzima u više navrata pokazala nedostatak ovakvih programa koji zbližavaju ljude, međusobno krepe i daju snagu da istrajemo u ovom svetu nepravde i poniženja“, kazao je Lakušić.

Velika Hoča je nekada bila poznata po folkloru i negovanju tradicije kao i organizovanju kulturno-umetničkih programa.

KUD „Božidar Micić“ bio je aktivan decenijama, ne samo u ovom selu, već i u čitavom regionu. Posle višegodišnje pauze i prekida sa radom, ponovo je pokrenuta dečja sekcija mladih folkloraša, a rad KUD-a nedavno je pomogla i Kancelarija za KiM nabavkom novih nošnji.

Comments

Pročitaj još