• Početna>
  • Vesti>

KP: Prostorije GI “SDP” prodate, vlasnik promenio brave; Sklopljen dogovor sa strankom; Božović: Trebalo je da nas obaveste

Foto: Radio Mitrovica sever

Objekat u kom se nalaze prostorije Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda” u Sutjeskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, noćas je obijen i na njemu su promenjene brave.

Kosovska policija jutros nije imala precizne informacije o tome ali je imala saznanja da je to najverovatnije uradio vlasnik objekta.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, potvrdio je za Radio Mitrovica sever da je brava na objektu promenjena. nešto kasnije u izjavi medijima Eljšani je rekao da ima saznanja o tome da je Kosovska agencija za privatizaciju ovaj objekat prodala, ali ne i kome tačno.

„Tamo su stvari od nekog drugog. Treba da vidimo sa tužiocem kako dalje. Policija pokušava da utvrdi ko je vlasnik, kako bi došao čovek sa ključem, jer policija ne može da lomi bravu. Najverovatnije se sinoć desilo“, naveo je Eljšani.

Kosovska policija tvrdi da je objekat bio u valasništvu Kosovske agencije za privatizaciju, te da je prodat i da u prvi mah nisu znali kome. U međuvremenu pronašli su ko je vlasnik, uzeli su ključeve i ušli u prostorije.

„Uzeli smo izjave od vlasnika i ljudi koji su prijavili slučaj. Iz prostorija ništa nije uzeto niti oštećeno prilikom ulaska”, rekao je Eljšani.

Eljšani je u međuvremenu potvrdio, da je vlasnik objekta sklopio dogovor sa članovima stranke.

Božović: Ko god da je to uradio trebao je da nas obavesti

Obijene prostorije jutros su zatekli članovi SDP-a, a Ksenije Božović jutros je izjavila za medije da su obijena ulazna vrata na kojima je zamenjena brava. Dodala je da sumnja da je nepoznata osoba pokušala da sa objekta skine zastavu Srbije.

„Došli smo jutros u kancelarije i zatekli strašno stanje. Kancelarije su obijene, brave promenjene. Takođe, na donjem spratu je postavljen katanac. Stube koje se vide ispred su stube iz kancelarija, tako da se vidi da je osoba koja je ovo uradila – ulazila unutra. Unutra je sva dokumentacija“, opisala je jutros Ksenija Božović.

Dodala je da ko god da je to uradio, trebalo je da obavesti ili stranku ili članove porodice. Okarakterisala je ovo kao nasilnički čin.

Comments

Pročitaj još