• Početna>
  • Vesti>

Osmani: Trenutak priznanja Kosova će doći zajedno sa pobedom Ukrajine

Foto: Fejsbuk( Vjosa Osmani)

Premijer Albanije Edi Rama zajedno sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim primio je predsednicu Kosova Vjosu Osmani u okviru samita za Ukrajinu koji se održava u Tirani.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da će na samitu govoriti o konkretnim koracima koje njena država preduzima da podrži Ukrajinu.

Na pitanje da li će tražiti od predsednika Zelenskog da prizna nezavisnost Kosova, ona je rekla da su to bilateralna pitanja.

“Uvek smo postavljali takav zahtev i nastavićemo to činiti s punim razumevanjem da je Ukrajina u vanrednom stanju, u ratnom stanju, da se bori za slobodu”, rekla je Osmani.

“Uverena sam da će taj trenutak doći zajedno sa pobedom Ukrajine”, dodala je ona.

Prethodno se Zelenski sastao s Ramom u Tirani. Nakon sastanka albanskog premijera i ukrajinskog predsednika, sastale su se i delegacije obe zemlje.

Sastanci su završeni potpisivanjem Ugovora o prijateljstvu i saradnji između dve države od strane Rame i Zelenskog.

“Sporazum služi učvršćivanju prijateljstva između dvije zemlje i naroda, kroz proširenje i jačanje saradnje u različitim oblastima od zajedničkog interesa”, navodi se u saopštenju Vlade Albanije.

Zelenski je u prvoj posetu Tirani, koja dolazi samo nekoliko dana nakon druge godišnjice otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu.

SHARE.FacebookTwitter

Comments

Pročitaj još