• Početna>
  • Vesti>

Gradska bibioteka “Vuk Karadžić”, obeležava Nacionalni dana knjige

Gradska biblioteka ” Vuk Karadžić”, obeležiće Nacionalni dan knjige, u sredu 28. februara sa početkom u 11 časova, u amfiteatru zgrade Duhovne akademije.
U ovogodišnjem programu obeležavanja, učestvovuju učenici prvih razreda OŠ “Sveti Sava” i “Branko Radičević”, koji će se podeljeni u dva tima, od po četiri igrača, takmičiti u Kvizu znanja, dok će ostali, njih stotinak, bodriti svoje drugare.
Pitanja i zadaci biće vezani za opštu kulturu i promociju znanja i čitanja knjiga. Kviz će moderirati i voditi Miloš Radović, dok će Jovana Jokić u umetničkom delu programa, stihovima poznatih pesnika, upriličiti ovaj događaj.
Svečanosti će prisustvovati i najstariji i najverniji čitaoci biblioteke, kojima će biti uručene zahvalnice i doživotne članarine. Ovim programom, Gradska biblioteka nastavlja tradiciju negovanja kulture čitanja i najavljuje nastavak novih akcija, koje će prvenstveno biti usmerene na mlađu populaciju.
Organizaciju su podržali i pomogli Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, Školska uprava Ministarstva prosvete na KiM, Kulturni centar “Dragica Žarković”, Jovana Jokić i Miloš Radović.

Comments

Pročitaj još