U centru Prizrena fizički napadnut sveštenik

Foto: Radio Mitrovica sever

Danas se u jutarnjim časovima u centru Prizrena dogodio incident, u kome je fizički napadnut sveštenik. Iz Kosovske policije navode da je osumnjičeni za napad na sveštenika priveden i da mu je određeno zadržavanje od četrdeset i osam časova.

Kako saznaje Radio Goraždevac, sve se dogodilo kada su hodočasnici iz centralne Srbije stigli autobusom u Prizren i krenuli ka Bogosloviji kako bi prisustvovali Liturgiji. Tom prilikom je osumnjičeni u blizini parkirao svoje vozilo, najpre okačio zastavu ,,UČK” na prednji deo autobusa a zatim krenuo da provocira i verbalno napada hodočasnike. Sveštenik, koji je takođe krenuo na Liturgiju u Bogosloviju, prišao je da vidi šta se dešava, upozoravajući hodočasnike da ne nasedaju na provokacije i da što pre uđu u Bogosloviju. Tom prilikom je fizički napadnut od strane osumnjičenog koji je nasrnuo na njega, odgurnuo ga, savio mu ruku a zatim videvši da policajac koji čuva Bogosloviju prilazi, pobegao je svojim vozilom.  Sve se dogodilo na očigled hodočasnika koji su za naš radio prepričavali događaj ali su želeli da ostanu anonimni.

Potparol Kosovske policije za region Prizren, Šaćir Bitići, potvrdio je za naš radio da je došlo do napada na sveštenika, da je osumnjičeni uhapšen i da mu je određeno zadržavanje od četrdeset i osam časova.

,,Danas oko devet sati u ulici Remzi Ademi u Prizrenu, raportirano je da, dok je autobus vranjskih registarskih tablica bio zaustavljen, blizu autobusa je došao pop da uzme posetioce, jedna osoba je uhvatila za ruku popa i posle toga je pobegao sa tog mesta. Policija je zaustavila osumnjičenog i njemu je određeno zadržavanje od četrdeset i osam sati”. – izjavio je Bitići.

Bitići takođe navodi da sveštenik nema povrede i da nije zatražio lekarsku pomoć.

Sveštenik nije želeo da daje izjavu, niti da komentariše današnji događaj.

Comments

Pročitaj još