• Početna>
  • Vesti>

Predstavljanje turističkih potencijala KiM na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Foto: Kancelarija za KiM

Na 45. Međunarodnom sajmu turizma, u hali 4 Beogradskog sajma, pod sloganom „Doživi Kosovo i Metohiju“ i ove godine biće predstavljeni ovdašnji turistički potencijali.

Na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju od 22. do 25. februara, kulturno blago Kosova i Metohije, manastire Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske, planinski turizam, gastronomske specijalitete, kvalitetna vina, privredne potencijale i prirodna bogatstva pokrajine, predstaviće opštine Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Štrpce, Zvečan, Leposavić, Orahovac, Grad Priština i Kosovsko Pomoravlje (Gnjilane, Vitina, Kosovska Kamenica i Novo Brdo).

Kako je najavljeno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, predstavljanje turističkih potencijala Kosovske Mitrovice, biće priređeno u četvrtak 22. februara u 12 sati. U nastavku programa sledi predstavljanje opštine Zubin Potok u 14 sati i od 18 časova opština Štrpce. Narednog dana, 23. februara, predstaviće se Grad Priština u 15h. U subotu 24. februara na programu su Kosovsko Pomoravlje od 12 sati i opština Zvečan od 14h. U nedelju 25. februara od 12 sati predstaviće se opština Leposavić.

Otvaranje štanda Kancelarije za Kosovo i Metohiju, najavljeno je za petak, 23. februara, sa početkom u 13h.

Svakog dana, u vreme trajanja Sajma, na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju biće organizovana i degustacija vina orahovačkog vinogorja, koje će predstavljati porodične vinarije ovog kraja.

Pored brojnih sadržaja u vidu prezentacija turističkih destinacija Kosova i Metohije, posetioci će na štandu Kancelarije za KiM moći da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom programu i degustaciji domaćih proizvoda i vina sa Kosova i Metohije.

Comments

Pročitaj još