• Početna>
  • Vesti>

Vredna donacija Eparhije raško-prizrenske KBC-u Kosovska Mitrovica

Foto: TV Most

Poslednja donacija Eparhije raško-prizrenske KBC-u koja sadrži 550 kompleta posteljina, 150 jastuka i 150 ćebadi puno znači za ovu ustanovu koja se trudi da uvek svim svojim pacijentima pruži što bolju zdravstvenu zaštitu i lečenje. Inače, mašine za pranje i sušenje veša su stare i većina njih nije u funkciji ali prema njihovim rečima, uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Eparhije, i ovaj problem će ubrzo biti rešen.

Nove posteljine, jastuci, ćebad koje je Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica dobio od Eparhije raško-prizrenske vredna je donacija koja je od velikog značaja za ovu zdravstvenu ustanovu.

,,Nama je svaka vrsta pomoći dobrodošla. Donacija se sastoji od 550 kompleta posteljina, 150 ćebadi i 150 jastuka.  Jako nam je bitna svaka pomoć posebno u posteljini  jer se ona često menja, pere, haba a imamo odeljenja gde se kod nekih pacijenata više puta u toku dana posteljina promeni”, rekla je Ivana Stoisavljević,  glavna sestra KBC Kosovska Mitrovica.

Stoisavljević se osvrnula i na problem starih mašina za pranje i sušenje veša. Naglasila je da su mašine stare, neke i preko 60 godina. 

Kako je navela, u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i Eparhijom u toku je realizacija projekta nabavke novih mašina za pranje i sušenje.

Bolnica za dečje bolesti poseduje šarene posteljine kako bi mališanima bar malo ulepšali boravak u bolnici. Tako će i ova donacija, kako je rekao načelnik bolnice za dečje bolesti dr Zoran Savić, pored mnogobrojnih koje je Bolnica primila do sada, uneti vesele boje i ulepšatii u sredinu u kojoj borave bolesna deca i njihovi roditeljima.

Zaposleni u KBC Kosovska Mitrovica trude sa svim svojim pacijentima pruže što bolju zdravstvenu zaštitu a to će raditi i u buduće.

Comments

Pročitaj još