Žena poginula na Brezovici usled snežne lavine

Foto Kim arhiva)

Jedna osoba poginula je juče tokom skijanja u Ski centru na Brezovici, javljaju prištinski mediji, navodeći da je reč o stranoj državljanki. Sumnja se da je do nesreće došlo zbog nastanka snežne lavine.

Vest je za Kallxo.com potvrdio portparol Kosovske policije regiona Uroševac Kanun Veselji, navodeći da je reč o 54-godišnjoj osobi.

„Dana 13.02.2024. godine, oko 15:35 časova, dobili smo informaciju da se sumnja da je jedna osoba preminula na skijanju u Ski centru na Brezovici, na mestu zvanom ‘Orlovo gnezdo’. Sumnja se da je uzrok ove nesreće snežna lavina“, rekao je Veselji.

Da je jedna osoba preminula na Brezovici saopštila je i Gorska služba traganja i spasavanja.

„Dobili smo poziv za pomoć Ski patrole ski centra Brezovica. Prva informacija je bila o tome da se dvoje skijaša izgubilo u magli, ali nakon prikupljanja informacija, problem je identifikovan i počeli smo da ih tražimo u oblasti ‘Orlovo gnezdo’”, prenosi Gazeta Express.

Navode da su potom njihovi službenici zajedno sa ski patrolom locirali osobu koja je povređena u lavini.

„Kada su stigli do nje, ukazana joj je prva pomoć, ali bezuspešno. Nakon evakuacije tela od strane medicinskih ekipa, konstatovana je smrt skijašice, strane državljanke”, dodaje se.

Kosovska Gorska služba za traganje i spasavanje apelovala je na sve da budu oprezni prilikom skijanja van određenih staza.

Comments

Pročitaj još