• Početna>
  • Vesti>

Bisljimi kritikovao Lajčaka zbog sastanka sa srpskim NVO u Briselu

Foto: Reporteri

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi kritikovao posrednika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka zbog “nepravednog i neutralnog pristupa procesu normalizacije”. Besljimi je zamerio Lajčaku što nije saopštio da se u Briselu sastao sa nevladinim organizacijama na Kosova koje se “aktivno zalažu protiv integrancije Srba u ekonomski i društveni život Kosova”.

Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi kritikovao je posrednika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka zbog “nepravednog i neutralnog pristupa procesu normalizacije”.

Bisljimijeva kritika je usledila nakon što je Lajčak izvestio o sastanku sa predstavnicima Nacionalnog konventa za Evropsku uniju (NKEU).

Bisljimiju smeta što Lajčak, kako kaže, nije naveo da se radi o Nacionalnom konventu iz Beograda i što nije pomenuo da su u delegaciji sa kojom se sastao uglavnom predstavnici nevladinih organizacija sa Kosova i Metohije, “koje se aktivno i otvoreno zalažu protiv integracije građana Srbije u ekonomski i društveni život Kosova”.

“Gospodin Lajčak treba da nam objasni da li su u njegovom narativu srpske NVO sa Kosova deo Nacionalnog Konventa EU Srbije i da li NKEU Srbije potpada pod njegov kišobran. Još jedna snažna demonstracija ‘fer’ i ‘neutralnog’ pristupa gospodina Lajčaka prema strankama u procesu normalizacije”, napisao je Bisljimi na Iksu (Tviteru).

Comments

Pročitaj još